Commissie Brussels Parlement keurt resolutie over migratiepact unaniem goed

© BRUZZ
| Het Brussels Parlement debatteert en stemt vrijdag over het resolutievoorstel van Sidibé. In commissie is het voorstel alvast unaniem goedgekeurd.
Updated: 07-12-2018 - 13:57

De commissie Algemene Zaken van het Brussels Parlement heeft vrijdagmiddag een voorstel van resolutie goedgekeurd voor de onvoorwaardelijke goedkeuring van het VN-migratiepact. Het debat kwam er nadat het voorstel bij de aanvang van de plenaire zitting bij hoogdringendheid werd aanvaard. Omdat N-VA en Vlaams Belang geen stemrecht hebben in de commissies werd de tekst unaniem aangenomen.

Het voorstel werd ingediend door Fatoumata Sidibé (Défi) en werd mee ondertekend door socialisten, liberalen, CD&V, CDH en de groenen.

De resolutie vraagt de Brusselse regering om de federale regering te verzoeken te waken over de geloofwaardigheid van ons land en onze hoofdstad op internationaal vlak door het Mondiaal Pact over Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie, zoals het VN-migratiepact officieel heet, te ondertekenen tijdens de Top in Marrakesh op 10 en 11 december.

De tekst ligt in de lijn van de resolutie die donderdagavond door de plenaire Kamer werd goedgekeurd.

Er werden nog enkele amendementen goedgekeurd om de resolutie aan te passen aan de recentste ontwikkelingen. De plenaire vergadering spreekt zich vrijdagnamiddag uit over het voorstel van resolutie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?