Cornelis over miljoenendeal in Ukkel: 'Beslissing wel transparant'

© Jef Van de Veire - BRUZZ
| Stefan Cornelis, voorzitter van het OCMW in Ukkel.

"Pure oppositiepraat." Zo klasseert OCMW-voorzitter Stefan Cornelis (Open VLD) de beschuldigingen van Emmanuel De Bock (Défi) aan het adres van het OCMW van Ukkel. Dat zou in het geheim een royaal bod hebben gedaan op de woningen van twee buurtbewoners, die zich tegen de komst van een rusthuis kantten. "Deze beslissing is in alle transparantie genomen met de rest van de OCMW-raad", zegt Cornelis.

De Bock hekelde onder meer de speciale geheimhoudingsclausule die, naast de gewone discretieplicht, ervoor moest zorgen dat info over de koop van de woningen zeker niet lekte. "Die clausule kwam er op vraag van de bewoners", zegt Cornelis. "Wij moesten die eis inwilligen, zij zitten namelijk in een machtspositie."

Of de bewoners deze machtspositie ook geldelijk wisten te verzilveren, kan Cornelis niet kwijt. "OCMW-beslissingen worden altijd in besloten vergaderingen genomen", zegt hij. "Maar daar is wel de volledige OCMW-raad bij betrokken, inclusief de oppositie."

Of het klopt dat de gemeente twee keer 1,3 miljoen euro bood, terwijl de huizen maximaal elk 800.000 euro waard zijn, kan hij dus niet bevestigen. "Maar de bedragen zijn van hetzelfde niveau als bij onteigeningen", zegt hij.

Cornelis kan in elk geval niet lachen met De Bocks loslippigheid. "Hij zat zelf vijf jaar in de OCMW-raad en heeft ook met dossier geworsteld. Nu er eindelijk een doorbraak is en we met de langverwachte renovatie kunnen starten, doet hij deze populistische uitspraken, die van het dossier een karikatuur maken, en ingaan tegen de belangen van de rusthuisbewoners."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?