| Boris Dilliès (MR).

Dilliès lonkt naar voorzitterschap van Brusselse MR

TDN
© BRUZZ
28/08/2019

Nu Didier Reynders voorgedragen is als Eurcommissaris, moet de MR wellicht op zoek naar een nieuwe voorzitter voor zijn Brusselse afdeling. Ukkels burgemeester Boris Dilliès toont interesse en geniet de steun van enkele partijgenoten. "Waarschijnlijk stel ik me kandidaat."

Reynders positie als fractieleider binnen het federaal parlement zal wellicht overgenomen worden door Sophie Wilmès, die in de regering van lopende zaken zo wel eens de eerste vrouwelijke premier zou kunnen worden. Ook Charles Michel verkast straks immers naar Europa.

Op Brussels niveau zouden meerdere namen circuleren om Reynders op te volgen als voorzitter. Boris Dilliès, burgemeester in Ukkel en voormalig Brussels Parlmentslid, is één van hen. In de krant La Dernière Heure geeft Dilliès woensdag toe geïnteresseerd te zijn in de vacante positie.

Dilliès blijft burgemeester

"Veel Brusselse MR-verkozenen zien me in die rol. Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, want zoiets moet gebeuren in overleg met de partij. Mijn interesse is denk ik legitiem. Ik ben niet in de politiek gestapt om aan de kant te blijven staan", zegt Dilliès, die zijn burgemeestersjerp niet zal afstaan als hij voorzitter mag worden.

"Ik zit al 15 jaar in de politiek, heb parlementaire ervaring, maar ik ben vooral burgemeester van Ukkel. Lokale verankering is belangrijk om de Brusselse afdeling te leiden. Ik zou beide functies dan ook combineren. Niets verbiedt me om dat te doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ukkel , Politiek , Didier Reynders , Boris Dilliès , MR Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni