Doulkeridis opnieuw ontzet over toeristische kaart

© brusselnieuws.be
17/08/2010
Wie zoekt die vindt een foute kaart. Een nieuw exemplaar van Toerisme Vlaanderen suggereert volgens Brussels staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo), binnen de Franse Gemeenschapscommissie bevoegd voor toerisme, dat Brussel integraal deel uitmaakt van een onafhankelijk Vlaanderen. Ten zuiden daarvan ligt ... België. [8 reacties]

De Vlaamse toeristische diensten zorgden al twee keer eerder voor ophef met hun kaarten. "De eerste keer hadden de Vlaamse autoriteiten het over een vergissing (Brussel lag toen midden in Vlaanderen en Wallonië was deel van Frankrijk, red) en dat wilde ik best aannemen," schrijft Doulkeridis op zijn website. "De tweede keer werd de fout van een touroperator uitgelegd aan de hand van problemen bij een leverancier (ook toen werd Brussel voorgesteld als een Vlaamse stad, red.). Maar nu is de maat vol."

In deze tijden van moeizame communautaire onderhandelingen stelt Doulkeridis de Vlaamse intenties in vraag. "Alles wijst op een bewuste strategie en een diepe drang om Vlaanderen als een apart land voor te stellen en Brussel zonder scrupules te annexeren."

Toerisme Vlaanderen vindt niet dat het met de kaart in de fout is gegaan en is niet van plan de kaart aan te passen. "Als we een kaartje op een website zetten, dan is dat functioneel bedoeld," zegt woordvoerster Lea Winkeler. "We gebruiken daarom eenvoudige, heldere kaartjes. Al is de realiteit uiteraard complexer. Dit kaartje moet in één oogopslag duidelijk maken waar Vlaanderen ligt en welke steden de moeite waard zijn om te bezoeken."

'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni