Neckermann vergeet Brussel op kaart

© brusselnieuws.be
13/07/2010
We kunnen stilaan een boek vullen met foute kaarten van België. Deze keer heeft Neckermann niets begrepen van de politieke geografie van ons land. Op de website van het reisbureau zijn het Brussels gewest en een deel van de provincie opgeslokt door Vlaanderen. [11 reacties]

Via de kaart kunnen bezoekers doorklikken naar toeristische informatie. Enkel het Vlaams en het Waals gewest zijn te zien. Wie meer wil weten over Brussel, moet op Vlaanderen klikken.

Ook met de proporties is er iets mis: Vlaanderen lijkt plots groter dan Wallonië. Bovendien loopt de taalgrens scheef waardoor een stuk van de provincie Luik door Vlaanderen lijkt geannexeerd.

Bij Neckermann zitten ze verveeld met de kaart. "We zullen ze zo snel mogelijk aanpassen," zegt een woordvoerder in La Libre Belgique. "Het probleem is dat de kaart is gemaakt door een Engelse onderaannemer. Die kent de Belgische situatie onvoldoende en heeft zich naar verluidt geïnspireerd op de kaarten van de officiële toerismewebsites van Vlaanderen en Wallonië, zonder rekening te houden met het Brussels gewest."

Eerder pakten het Flanders House in New York en verschillende buitenlandse televisiezenders al uit met foute kaarten van België.

'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni