Nederlandse en Franse televisie hertekenen België

© brusselnieuws.be
27/04/2010
Ook de buurlanden leveren een bijdrage aan het debat over de toekomst van België. De Franse openbare omroep TF1 situeert Wallonië op een kaart in het noorden. De NOS schoof West-Vlaanderen dan weer bij Wallonië. [1 reactie]

We mogen dan jaren van communautaire heisa achter de rug hebben, voor journalisten in de buurlanden blijkt de Belgische landkaart nog steeds geen evidentie.

Het Franse TF1 slaagde er maandagavond in om Vlaanderen en Wallonië om te wisselen. Vlaanderen boekt op het kaartje ook territoriumwinst en lijkt Waals-Brabant in te lijven.

In een kaart die de Nederlandse openbare omroep NOS op 22 april publiceerde werd West-Vlaanderen ook al bij Wallonië ingedeeld.

De NOS corrigeerde de fout ondertussen. "In het bewuste kaartje is de provinciegrens van West-Vlaanderen abusievelijk weergegeven als de taalgrens. Uiteraard is West-Vlaanderen Nederlandstalig", liet de omroep weten.

'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni