Toerisme Vlaanderen in Japan publiceert op haar website opnieuw een kaart van België waarop Brussel middenin het Vlaamse territorium ligt.

Op die kaart ligt Brussel ongeveer ter hoogte van Mechelen, terwijl het zuiden van het land in de schaduw blijft. Het is niet de eerste keer dat Toerisme Vlaanderen een verkeerde kaart van België publiceert, tot grote ergernis van Franstalig België.

In december 2009 zorgde dezelfde kaart al eens voor een storm van reacties (Zie Brussel, centrum van Vlaanderen in de links hiernaast). Ze dook toen op op een uitnodiging van het Flanders House in New York. Aanleiding was toen een Vlaams-Nederlandse receptie onder het motto 'Holland & Flanders, so close, so different'.

De Brusselse staatssecretaris Christos Doulkeridis (Ecolo), binnen de Franse Gemeenschapscommissie bevoegd voor toerisme, reageerde toen zeer verontwaardigd op de uitnodiging. De directeur van Toerisme Vlaanderen in New York werd toen op de vingers getikt door Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA).

Dit keer werd de Japanse website werd gemeenschappelijk opgezet met de Nederlandse dienst voor toerisme.

De kaart was dinsdagochtend te bekijken op http://www.visitflanders.jp/

In bijlage vindt u een bloemlezing uit vorige foute kaarten. Van links naar rechts: de Japanse kaart, TF1 dat Vlaanderen met Wallonië verwisselt, de NOS die West-Vlaanderen bij Wallonië inlijft, een kaart van Tourisme Wallonie die de corridor invoert, de oude kaart waar de Japanse op gebaseerd is (met België onder Vlaanderen) en Neckerman dat de faciliteitengemeenten alvast annexeert.

'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni