Toerisme Vlaanderen op de vingers getikt voor foute landkaart

© brusselnieuws.be
06/01/2010
De directeur van Toerisme Vlaanderen in New York is op de vingers getikt voor het foute landkaartje op een uitnodiging van zijn kantoor. Dat antwoordde Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) op vragen daarover in de bevoegde parlementaire commissie.

Op het bewuste kaartje hoorde Wallonië plots bij Frankrijk en werd Brussel veel te ver in Vlaanderen getekend. De uitnodiging werd begin december verstuurd naar aanleiding van een Vlaams-Nederlandse receptie.

De schuld voor het incident ligt bij de directeur van het kantoor, die de kaart nooit had mogen valideren, heet het. Bourgeois verzekert dat die daarvoor "een reprimande kreeg".

"Overdreven"
Volgens Bourgeois komen zulke fouten ook voor bij het Office de Promotion du Tourisme de Wallonie et de Bruxelles, zeg maar de Franstalige tegenhanger van Toerisme Vlaanderen. "En wij maken daar ook geen staatszaak van", zegt woorvoerder Bert Maertens aan brusselnieuws.be, "Het is absoluut overdreven om hier zo'n grote zaak van te maken en het was zeker niet doelbewust."

Bourgeois bood al uitgebreid zijn excuses aan maar zag er ook niet meer achter dan een "jammerlijk operationeel foutje".

Waals minister-president Rudy Demotte (PS) zag in het kaartje een symbool van het vervuilde politieke debat in België, maar ook dat ontkende Bourgeois: "Het gaat hier absoluut niet over een intentionele of structurele zaak", benadrukte hij.'Foute' kaarten

TF1 wisselde Vlaanderen en Wallonië om, de NOS lijfde West-Vlaanderen bij Wallonië in, Tourisme Wallonie voerde de corridor in. Het lijstje met foute of op zijn minst betwiste kaarten neemt stilaan indrukwekkende proporties aan. Hoog tijd voor een overzicht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Politiek , 'Foute' kaarten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni