Brussels Minister Céline Fremault (cdH)

| Brussels klimaatminister Céline Fremault reageert op het ontslag van haar collega Schauvliege.

Fremault 'eerbiedigt moeilijke beslissing Schauvliege’

SN
© BRUZZ
05/02/2019

Brussels klimaatminister Céline Fremault (CDH) reageert op het ontslag van haar evenknie Joke Schauvliege (CD&V). Ook Fremaults kabinet krijgt vandaag te maken met kritische reacties van de burgers. “We proberen alle mails te beantwoorden.”

“Ik zie net de beelden van het ontslag van Joke Schauvliege. Ik eerbiedig deze moeilijke beslissing,” tweet Céline Fremault (CDH), Brussels minister bevoegd voor klimaat.

“Ik kijk uit naar haar opvolg(st)er om het werk van de Nationale Klimaatcommissie verder te zetten, met het oog op een verhoogde klimaatambitie en –beleid.”

Minister Fremault bleef ook zelf niet gespaard van kritiek, zeker niet na de mail- en belactie van Act for Climate Justice. “Twee dagen lang verdronken we in de berichten, in totaal zo’n 5.000 mails en 1.500 sms’en,” zegt woordvoerster Claudia Nibelle aan BRUZZ.

Maar het kabinet besliste om de moed erin te houden en buiten de werkuren de berichten te beantwoorden. “Ondertussen is de stroom gekalmeerd. Aan beledigingen geven we natuurlijk geen gehoor. Maar de mails met klachten, vaak dezelfde, zullen ook een algemeen antwoord krijgen," aldus Nibelle.

Politieke spelletjes

In dat algemene antwoord uit Fremault haar bezorgdheid om het klimaat, en verwijst ze naar haar acties daarrond de voorbije vier jaar, waaronder de lage-emissiezone, de regeling rond zonnepanelen of het verbod op plastic zakjes.

Maar Brussel kan de klimaatopwarming niet alleen tegengaan: “We moeten solidair zijn en ons onthouden van politieke spelletjes die al zo lang onze ambities hebben gedwarsboomd.”

Fremault verbindt zich ertoe om het tempo op te voeren, maar verwijst tegelijkertijd naar de premier en de minister-presidenten van ons land, die van het klimaat een topprioriteit moeten maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Milieu , Céline Fremault , Joke Schauvliege , Act for Climate Justice

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni