Fremault wil overleg met Waalse evenknie over 'kotpremie'

© PhotoNews
| Studentenkoten/studio's te huur.

Brusselse minister voor huisvestiging Céline Fremault (CDH) heeft gevraagd aan haar Waalse evenknie Valérie De Bue (MR) om samen een oplossing te vinden voor de Waalse 'kotpremie'. Met die premie wil de Waalse regering studenten die ver weg van huis studeren financieel steunen, maar ze zou niet gelden voor wie in Brussel studeert.

Een bijdrage van 1.000 euro per jaar wil de Waalse regering invoeren voor studenten die in Wallonië wonen en studeren, maar ver van huis op kot zitten. Deze maatregel geldt echter niet voor studenten in Brussel, en dat leidt tot kritiek.

De rector van de Brusselse Franstalige universiteit ULB reageerde ontevreden over de maatregel, net als de Franstalige studentenverenigingen. De Waalse regering (MR-CDH) laat weten dat ze geen discriminatie wil creëren, maar een akkoord dat ook Waalse studenten in Brussel omvat.

Tijdens het overleg gaan ministers Céline Fremault (CDH) en Valérie De Bue (MR) de juridische en financiële aspecten van Brussel analyseren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?