Gemeente Schaarbeek keurt Good Move goed

© PhotoNews
| De gemeente Schaarbeek is tevreden met de zone dertig en het STOP-principe.

De gemeente Schaarbeek is het in grote lijnen eens met het gewestelijk mobiliteitsplan Good Move. De gemeenteraad heeft het advies woensdagavond goedgekeurd. Wel heeft de gemeente enkele kanttekeningen.

De gemeente staat vooral achter de zones waar maximaal dertig kilometer per uur mag worden gereden. Vorig jaar voerde de gemeente zelf al een algemene zone 30 in. Ook het STOP-principe (met in volgorde van belangrijkheid: stappen, trappen, openbaar vervoer en personenwagens) is zowel in Good Move als het bestuursakkoord van de gemeente opgenomen.

Schaarbeek is het helemaal eens met het voorstel om een eengemaakt platform te creƫren dat de verschillende dienstverleners op vlak van mobiliteit bundelt. Voorwaarde voor de gemeente is wel dat het platform gebruiksvriendelijk is. Wat het openbaar vervoer betreft, vraagt de gemeente om ook het busplan van De Lijn en de nieuwe buslijn 56 van de MIVB op te nemen. Tram 55 is helemaal niet opgenomen en wil de gemeente alsnog in het plan zien staan.

Maar de gemeente heeft nog een aantal aanbevelingen. Zo werden de Navezstraat en de Stephensonstraat door het gewest voorgesteld als Auto Comfort-wegen, terwijl Schaarbeek er voorrang wil geven aan de fietser. Ook de Haachtsesteenweg tussen het Koninginnenplein en de Rogierlaan is in het gewestplan een Auto Comfort-weg. De gemeente wil er een wijkweg van maken, of er prioriteit geven aan het openbaar vervoer. "We vragen aan het Gewest om de kwalificatie van deze assen te herbekijken," zegt schepen van Mobiliteit Adelheid Byttebier (Groen).

Het openbaar onderzoek is van start gegaan op 15 juni en eindigde op 17 oktober. Na het openbaar onderzoek moet Brussel Mobiliteit de opmerkingen verwerken en deze mogelijk integreren in het nieuwe ontwerpplan. Dat plan gaat vervolgens binnen zes maanden voor definitieve goedkeuring naar de gewestregering.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?