Bernard Hayette, lijsttrekker voor de PS in Ukkel Brussel

| Bernard Hayette, oppositieleider voor PS in Ukkel Brussel.

Gemeenteraad Ukkel verwerpt PS-voorstel om 8 procent loon in te leveren

ND
21/10/2022

Tijdens de gemeenteraad die donderdagavond in Ukkel plaatsvond, stelde Bernard Hayette (PS) voor om een solidariteitsfonds energie op te richten. Het geld dat daarvoor nodig is, wil de PS halen bij de Ukkelse politici door hen acht procent te laten inleveren op hun loon. De gemeenteraad ging echter niet in op het voorstel. 'Ik ben erg teleurgesteld', verklaart Bernard Hayette (PS).

Het voorstel van Bernard Hayette was eenvoudig: laat de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden 8 procent van hun loon inleveren. Stort dat bedrag in een solidariteitsfonds energie en gebruik dat om de zwakste inwoners van de gemeente Ukkel te ondersteunen tijdens deze energiecrisis. Maar het kon de gemeenteraad niet overtuigen. Buiten de PS stemde niemand voor.

"Wat me vooral verwonderde, was dat Ecolo niet meegegaan is in het voorstel. Integendeel, er werd me verweten dat ik de radicaal linkse toer op zou gaan. Maar m'n voorstel is er om de mensen die het vandaag zwaar hebben, te ondersteunen. Dat is onze morele plicht. Zeker als lokale politici. Wij moeten dicht bij de mensen staan. Ik zie elke dag hoe moeilijk ze het hebben. Ik denk daarbij ook aan kleine zelfstandigen of gepensioneerden. Onlangs nog hoorde ik van een man die op pensioen is, hoe zijn elektriciteitsfactuur meer dan verviervoudigd was."

"Als lokale politici hebben we de plicht dicht bij onze burgers te staan en ze tijdens deze energiecrisis te steunen"

Bernard Hayette, gemeenteraadslid Ukkel (PS)

Of Bernard Hayette van plan is om z'n voorstel op te bergen? "Ik geef niet op. Het voorstel komt opnieuw op de agenda van de volgende gemeenteraad die eind november zal plaatsvinden. Er zijn heel wat zaken die we kunnen doen om de burgers te steunen. Ik denk aan het innen van een extra belasting op de verlichting van reclameborden. Of aan het besparen op de elektriciteitsfactuur van onze gemeente Ukkel. Ik zie niet in waarom wij op het lokale niveau geen zaken in beweging zouden kunnen brengen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni