Brussels parlementslid Emin Özkara (PS) vermoedt dat zijn fractieleden achter een inbraak in zijn kantoor zitten.

Gerechtelijke politie onderzoekt kantoor 'geïntimideerd' PS-lid

TD
© Belga - BRUZZ
30/04/2019

De gerechtelijke politie is de kantoren van het Brussels parlementslid Emin Özkara (PS) binnengevallen. Volgens Özkara intimideren zijn collega's hem en is er in zijn kantoor ingebroken, de fractie ontkent met klem en spreekt over 'fantasietjes'.

Het rommelt binnen de PS-fractie in het Brussels parlement. En dat is nog zacht uitgedrukt. Het stuift er. PS-parlementslid Emin Özkara beschuldigt zijn partijgenoten en collega's van intimidatie, inbraak en spionage. De aanleiding van de ruzie is de ordonnantie over openbaarheid van bestuur. Die gaat volgens Özkara niet ver genoeg. Hij gaat daarmee in tegen de partijlijn.

'Pure verzinsels'

Özkara wordt gesteund door de drukkingsgroep Transparencia. Volgens de groep zal de nieuwe wet hun werk onmogelijk maken.

Reden genoeg voor de andere leden van de PS-fractie om de hand van Transparencia te zien in de beschuldigingen van Özkara. "Het zijn fantasietjes, onzinnige beschuldigingen en onaanvaardbare pesterijen," klinkt het bij de PS. De partij trekt ook in twijfel dat er iets strafbaars is gebeurd. "De beschuldigingen zijn pure verzinsels, of grenzen aan smaad."

Watergate à la belge

Intussen is de gerechtelijke politie wel binnengevallen in de kantoren van Özkara en zijn fractiegenoten. Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door het parket.

Volgens het parket gaat het om een onderzoek van het Arbeidsauditoraat. De politie heeft DNA-sporen genomen in het kantoor van Özkara. De Franstalige omroep RTBF spreekt zelfs van een mini-Watergate-schandaal à la belge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , emin ozkara , parti socialiste , Brussels Parlement , Transparantie , openbaarheid van bestuur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni