Céline Fremault, Brussels Minister voor Leefmilieu (CDH)

| Céline Fremault, Brussels Minister voor Leefmilieu (CDH.)

Gewezen Brussels minister Céline Fremault stopt in 2024 met politiek

ADD
© BRUZZ
18/05/2022

Gewezen Brussels minister Céline Fremault (Les Engagés) trekt in 2024 de deur van de politiek achter zich dicht. "Ik kijk uit naar andere horizonten. Op een bepaald moment moet je stop zeggen," zegt ze woensdag in La Dernière Heure.

De 48-jarige fractieleider van Les Engagés in het Brussels Parlement heeft officieel het einde van haar politieke carrière voor 2024 aangekondigd. Ze zegt dat ze niet "een van die mensen wil zijn die om de verkeerde redenen in de vergaderzaal rondhangen."

In La Dernière Heure laat Fremault weten dat het om een persoonlijke keuze gaat en dat ze een ander carrièrepad wil bewandelen. “Ik heb zin in andere uitdagingen, ik heb verschillende projecten lopen. Op een bepaald moment moet je stop zeggen.”

De 48-jarige Ukkelse zal in 2024 twintig jaar actief zijn in de Brusselse politiek. Momenteel is ze fractieleider van oppositiepartij Les Engagés in het Brussels parlement. Tussen 2013 en 2019 was Fremault minister in de Brusselse regering, onder meer van Werk, Huisvesting, Leefmilieu en Energie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni