Gewest investeert een miljoen euro in alternatieve sociale woningen

© Samenlevingsopbouw Brussel
| Onder andere de Woonbox van Samenlevingsopbouw Brussel krijgt financiële steun van het Gewest.

Het Gewest investeert een miljoen euro in alternatieve woonvormen die een antwoord kunnen bieden op het tekort aan sociale woningen in Brussel. Het geld wordt verdeeld onder vijf projecten.

In maart lanceerde minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) een projectoproep voor de bouw van alternatieve woonvormen, zoals tiny houses. Daarmee wil het Gewest een antwoord bieden op de lange wachtrijen voor sociale woningen.

Intussen heeft de regering vijf projecten geselecteerd, schrijft Le Soir. Het gaat onder andere om de projecten Home for Less, de Woonbox en Module, waarbij wooneenheden worden gebouwd in leegstaande panden. Ook het SwotMobiel-project in Jette, dat zijn wooneenheden die gebouwd worden met de toekomstige bewoners zelf, werd geselecteerd. Moving Nest, een project met kleine en verplaatsbare woningen vlak bij de Van Praetbrug, vervolledigt de lijst.

Onmiddellijk onderdak

“Deze projecten hebben hetzelfde doel: onmiddellijk toegang bieden voor personen en families die zich in een precaire toestand bevinden, of het nu gaat om daklozen, mensen die een sociale woning nodig hebben of iemand die om een of andere reden geen zicht heeft op een stabiele plek om te wonen," aldus Fremault in Le Soir.

Het is de eerste keer dat het Gewest een dergelijke projectoproep gelanceerd heeft. De gemeente Sint-Pieters-Woluwe opende eerder dit jaar wel al op eigen initiatief een huisje in mini-formaat voor daklozen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?