Een voorbeeld van een tiny house

Gewest maakt geld vrij voor 40 tiny houses

VT
© BRUZZ
11/03/2018

Als antwoord op het tekort aan goedkope huisvesting in Brussel, wil het Gewest inzetten op tiny houses. Dat zijn huizen in miniformaat die op korte tijd gebouwd kunnen worden. Er wordt een miljoen euro voor uitgetrokken, goed voor zo’n veertig huisjes.

Het Gewest lanceert, op initiatief van minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH), een projectoproep voor de bouw van tiny houses. Dat schrijft La Libre. “Het is een primeur in het Gewest,’ aldus de minister.

Met het project wil Fremault ook inzetten op de begeleiding van de huurders. "We weten dat huisvesting een belangrijke stap is om deel te nemen aan de maatschappij, maar om het project te doen slagen is er ook begeleiding nodig," zegt ze aan La Libre. "Die begeleiding zal dus deel uitmaken van de projectoproep."

Sint-Pieters-Woluwe

In Sint-Pieters-Woluwe staat er al zo'n tiny house. Daar zette de gemeente achter het gemeentehuis een huisje van vijftien vierkante meter, inclusief keuken, badkamer en bed. De constructie van de woonmodule kostte 25 000 euro. Volgende week kan de eerste bewoner er intrekken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw , Céline Fremault

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni