Gilles Verstraeten vond de opmerkingen van Ghyssels ongepast.

Ghyssels en Verstraeten ruziën over leeuwenvlag

TRO
© BRUZZ
18/12/2020

Marc-Jean Ghyssels (PS) nam in het Brussels Parlement aanstoot aan de vlag van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, met daarop een Vlaamse Leeuw, die Gilles Verstraeten (N-VA) achter zich had hangen in zijn bureau. De laatste reageerde verontwaardigd. "Die vlag is het symbool van alle Vlaamse en Nederlandstalige Brusselaars."

Ghyssels stipte tijdens de zitting van het Brussel Parlement aan dat hij het ongepast vond dat Verstraeten de Vlaamse vlag op zijn kantoor in beeld had hangen over de Brusselse iris. "Ik vind dat een opmerkelijk symbool en statement," aldus de Franstalige socialist.

Verstraeten reageerde even later, in het Frans, verontwaardigd op de opmerking van zijn collega. "Misschien deelt meneer Ghyssels de zienswijze van zijn voorzitter Paul Magnette, die de Vlaamse gemeenschap het liefst ziet verdwijnen in Brussel. Of ontkent hij simpelweg het bestaan van de Vlaamse gemeenschap in Brussel. Hoe dan ook ben ik heel trots op de officiële vlag van de Vlaamse gemeenschap in Brussel. Het is een symbool voor alle Vlaamse en Nederlandstalige Brusselaars."

Op Twitter stipte Verstraeten ook nog aan dat dezelfde vlag in de inkomhal van het Brussels Parlement hangt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Marc-Jean Ghyssels , Gilles Verstraeten , VGC

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni