Grouwels en Flausch voor commissie Infrastructuur

MIVB-topman Alain Flausch zal dan toch voor de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement verschijnen om te antwoorden op vragen over de omstreden nota ‘Visie 2040’. “Minister Grouwels is politiek verantwoordelijk, maar ze brengt meneer Flausch mee,” zegt haar woordvoerder.

Brigitte Grouwels (CD&V) , bevoegd voor Verkeer en Openbare Werken, zal in eerste instantie antwoorden op vragen, laat haar kabinet weten. "Zij is immers de politiek verantwoordelijke voor de MIVB."

Grouwels komt echter wel degelijk in het gezelschap van de MIVB-baas, die de voorbije dagen onder vuur lag omwille van de interne nota van een directielid. In de - nooit door Flausch goedgekeurde - nota wordt onder meer de negatieve invloed van meer moslimpolitici op toekomstige investeringen in openbaar vervoer geschetst (zie ook eerdere berichten).

Grouwels stelde ook een voorwaarde. De vragen van de commissieleden zullen enkel over het statuut van de nota en de gevolgen ervan mogen gaan. De minister heeft immers niet veel zin in een debat dat verzeild in een spelletje links tegen rechts.

De omstreden MIVB-nota

Begin juni lekte een interne nota van de MIVB uit in de pers. De omstreden nota ‘Visie 2040’ laat zich negatief uit over de Brusselse politieke klasse en de impact van migrantenpolitici. Die zouden de MIVB vooral als werkgelegenheidsbedrijf zien en huiveren voor investeringen in infrastructuur. De nota zorgde voor heftige reacties en MIVB-baas Alain Flausch kwam in het oog van een politieke storm terecht. Wie er het fijne wil van weten kan hier terecht

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?