Joris Poschet 2 CD&V installatie Brussels Parlement

| Joris Poschet (CD&V)

Joris Poschet volgt Brigitte De Pauw op als OCMW-voorzitter Jette

KVDP
© BRUZZ
01/09/2020

OCMW-voorzitter Brigitte De Pauw (LBJette/CD&V) in Jette zet een punt achter haar actieve politieke carrière. Partijgenoot en fractieleider in de Jetse gemeenteraad Joris Poschet (LBJette/CD&V) neemt haar functie van OCMW-voorzitter over.

De 62-jarige Brigitte De Pauw was Brussels parlementslid van 2004 tot 2014. Daarvoor is ze onder meer directrice van Familiehulp en adjunct-kabinetschef van Brussels minister Jos Chabert geweest.

De Pauw is ook zes jaar, van 2006 tot 2012, Vlaams schepen geweest in Jette, voordat ze in 2013 OCMW-voorzitster werd. Dat ze de fakkel in de loop van deze ambtstermijn zou doorgeven, gaf CD&V Jette na de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 al te kennen.

Uiteindelijk zal niet huidig burgemeester Hervé Doyen (LBJette/CDH), maar fractieleider in de Jetse gemeenteraad Jorisch Poschet (LBJette/CD&V) De Pauw opvolgen als OCMW-voorzitter. Dat maakt Poschet zelf bekend.

“Het OCMW moet zorgen dat elke Jettenaar een waardig leven kan leiden en dit met respect voor het belastinggeld waarmee we werken. Rechten en plichten gaan dus hand in hand. Een correcte dienstverlening op maat moet de rode draad zijn", zegt Poschet.

"Daarnaast wil ik inzetten op samenwerking met de gemeente om slim met gebouwen, mensen en middelen om te gaan. Ook de aandacht voor de jongsten en de oudsten staat centraal", aldus Poschet nog. "Tot slot is het belangrijk zeer waakzaam te blijven inzake COVID19 en het goede evenwicht te vinden tussen veiligheid voor residenten en personeel in het rusthuis en sociaal contact. De strijd tegen eenzaamheid is een prioriteit.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Politiek , Joris Poschet , Brigitte De Pauw , CD&V

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni