Poschet (CD&V) over verkiezingsnederlaag: 'Ons publiek sterft uit'

KVDP
© BRUZZ
28/05/2019

Zondag betekende een historische verkiezingsnederlaag voor CD&V Brussel. "Het probleem zit diep", geeft Joris Poschet, derde op de Brusselse CD&V-lijst, toe in Brussel Kiest in de radiostudio van BRUZZ. "Maar als je al 25 of 30 jaar achteruitgaat, kan je dat niet zomaar veranderen."

CD&V behoudt een zetel, voorbehouden voor lijsttrekster Bianca Debaets. De Vlaams-Brusselse christendemocraten zijn nu even groot als nieuwkomers Agora en DierAnimal die elk een eerste zetel veroverden.

Joris Poschet is nu geen Vlaams parlementslid meer en stond op de derde plaats van de Brusselse CD&V-lijst. Hij raakte dus niet verkozen en zit zonder job, pas in 2021 wordt hij schepen in Jette, een afspraak met partijgenoot Brigitte De Pauw.

"We zagen het niet aankomen", vertelt hij in de radiostudio van BRUZZ. "De sfeer tijdens de campagne was goed." Twee dagen na de verkiezingen heeft ook Poschet nog geen volledige verklaring voor de zware nederlaag, maar hij kijkt onder meer naar het toegenomen aantal Vlaamse stemmen in Brussel. "De vijver is groter geworden en ons publiek sterft uit, vrees ik", aldus Poschet.

'Niche'

"We zitten in een bepaalde niche en komen daar ook niet uit. Ergens missen we een aansluiting met belangrijke groepen Brusselaars", klinkt het. "We moeten daar aan werken. Misschien was onze boodschap te onduidelijk. We moeten aan de Brusselaars vragen waarom ze niet voor ons hebben gestemd."

Lijsttrekster en aftredend Bianca Debaets (CD&V) heeft geen ramp kunnen voorkomen, maar haar positie binnen CD&V staat niet ter discussie volgens Poschet. "Het probleem zit veel dieper. Door enkele postjes te wijzigen, gaan we dit niet oplossen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel Kiest 2019: Brussels parlement , CD&V , Joris Poschet , Brussels Parlement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni