Maingain populairste politicus in Brussel

© PhotoNews
| Olivier Maingain (Défi) is partijvoorzitter en de burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe.
Updated: 18-12-2018 - 12:10

Olivier Maingain (Défi) is de populairste politicus in Brussel. Dat blijkt uit een politieke peiling. Pascal Smet (SP.A) is de populairste Brusselse Vlaming.

De partij van Olivier Maingain is in de laatste politieke peiling de vijfde partij, maar Maingain zelf is de populairste politicus van Brussel. 32 procent van de Brusselaars kan zich inbeelden op hem te stemmen. Hij wordt op de voet gevolgd door twee liberalen: premier Charles Michel staat op twee en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders staat op drie.

De populairste Vlaming in de lijst is vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), op plaats elf. De populairste Brusselse Vlaming is mobiliteitsminister Pascal Smet (SP.A). Hij staat op plaats 13. 21 procent van de Brusselaars zou op hem kunnen stemmen. Smet is daarmee bijna even populair als de minister-president. Politieke zwaargewichten Theo Francken (N-VA) en Jan Jambon (N-VA) tuimelden dan weer uit de top 20.

De top vijf van meest populaire politici wordt afgesloten door twee PS'ers. Rudy Demotte staat op plaats vier en Elio Di Rupo op vijf. De eerste Brusselse excellentie in deze populariteitspoll is Minister-President Rudi Vervoort (PS) met 24 procent. Hij staat pas op de achtste plaats, gevolgd door Didier Gosuin (Défi).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?