Molenbeeks schepen Achaoui op matje in extra gemeenteraad voor rol bij Union

© Abdellah Achaoui via Facebook.
| Abdellah Achaoui, tweede schepen in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek.

Tweede schepen Abdellah Achaoui (PS) moet zich volgende week in Sint-Jans-Molenbeek verantwoorden voor zijn vermeende gesjoemel bij de jeugdwerking van voetbalclub Union Saint-Gilloise. Op vraag van de oppositie wordt daarvoor de allereerste buitengewone gemeenteraad van Molenbeek belegd.

Het is een primeur voor Molenbeek. Voor het eerst deze legislatuur zijn beschuldigingen aan het adres van een Molenbeekse schepen zo pertinent dat er speciaal een gemeenteraad voor wordt georganiseerd. Die spoedzitting komt er op vraag van gemeenteraadslid Karim Majoros (Ecolo), die de steun kreeg van de voltallige oppositie.

Volgens het Franstalig magazine Medor zou Achaoui om ongeldige redenen duizenden euro's hebben afgehaald van voetbalclub Union. Daar was de Molenbeekse schepen voorzitter van l'Ecole des Jeunes (EDJ), tot vorige week dan toch. Achaoui legde zijn mandaat neer, omdat zijn imago besmeurd was en een gewone samenwerking daardoor niet meer mogelijk was.

Klare wijn

Zowel de voetbalclub, l'Ecole des Jeunes (EDJ), een scheefgegroeide vzw waarop Union maar geen vat krijgt, als burgemeester Catherine Moureaux (PS) bevestigden echter hun vertrouwen in Achaoui. De schepen zou oprecht gehandeld hebben, klinkt het. De Molenbeekse oppositie bijt zijn tanden echter vast in het dossier.

Maandag dienden alle oppositiepartijen een gezamenlijke aanvraag in om Achaoui voor een buitengewone gemeenteraad te verhoren. "De verhalen over de schepen, over het cumuleren van postjes en vergoedingen, zijn nefast voor het imago van onze gemeente", zegt Majoros (Ecolo). "Daarom vraagt de oppositie dat Achoui klare wijn schenkt."

De spoedzitting vindt plaats op dinsdag 11 februari.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?