| De rode lopers in de Molenbeekse Gentsesteenweg.

Molenbeekse schepen moet rode loper in Gentsesteenweg zelf terugbetalen

© BRUZZ
17/11/2020

Molenbeeks schepen van Middenstand Amet Gjanaj (PS) moet de rode lopers die op zijn initiatief zijn uitgerold in de Gentsesteenweg tijdens de kerstperiode in 2019, uit eigen zak terugbetalen. Het schepencollege van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek zoekt een andere oplossing.

De voetpaden van de doorgaans drukke Gentsesteenweg werden in december vorig bekleed met een rode loper van ongeveer 2 kilometer lang. Extra spotjes en verlichting moesten de winkelstraat extra gezellig maken. Totale kostprijs: 27.500 euro. De manier waarop die kerstversiering was aangekocht, zette evenwel kwaad bloed bij de oppositie.

Schepen van Middenstand Gjanaj had die opdracht toevertrouwd aan twee Molenbeekse vzw's, maar zij respecteerden de wet op overheidsopdrachten niet. Er werd geen openbare aanbesteding georganiseerd voor de aankoop van het versiermateriaal. Oppositielid Ahmed El Khanouss (CDH) legde een klacht neer.

Ingebracht als kastekort

Minister Bernard Clerfayt (Défi), die als toezichthouder op de gemeentelijke kassen fungeert, gaf El Khanouss in april gelijk. Molenbeek mocht de rekening van 27.500 euro niet opnemen in de boekhouding van 2019. Dat probeerde de gemeente wel te doen, aldus de krant La Capitale, maar het kabinet van Clerfayt floot het schepencollege terug.

In principe moet Gjanaj de rekening uit eigen zak terugbetalen, maar het schepencollege wil het niet op de spits drijven. "We hebben het bedrag voorlopig aangegeven als kastekort", zegt Georges Van Leeckwyck (MR), schepen van Financiën, in La Capitale. "We wachten nu op het antwoord van het Gewest of we de kwestie op deze manier kunnen oplossen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , rode loper Gentsesteenweg , Amet Gjanaj

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni