MR is bereid te praten

© MR

De MR is bereid om rond de tafel te gaan zitten, na het vertrek van het cdH uit alle deelregeringen en de oproep om meerderheden te vormen zonder de PS. Dat meldt MR-voorzitter Olivier Chastel. Het partijbureau van de Franstalige liberalen komt maandagavond bijeen om zich over de politieke situatie te buigen.

Volgens Chastel sluit de verklaring van cdH-voorzitter Benoît Lutgen aan bij de analyse van de MR. "Al maanden klagen we de stilstand van de deelregeringen aan. In Wallonië, de Franse gemeenschap en Brussel zijn de inspanningen van de socialistische ministers-presidenten gericht op de redding van hun partij. Het beheer van de entiteiten verschuift naar de achtergrond", aldus Chastel.

"Het herstel van de deelentiteiten is van vitaal belang. De MR zal dus positief antwoorden op een oproep voor een politieke dialoog over de toekomst van de deelentiteiten", besluit de MR-voorzitter.

CDH breekt met PS

CDH wil niet meer met PS regeren en trekt de stekker uit de regionale regeringen. Dat kondigt partijvoorzitter Benoît Lutgen aan op een persconferentie. Nu CDH uit de Brusselse regering stapt, is de vraag hoe het verder moet met die regering.     
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook