MR: 'Brusselse economie is slachtoffer van falen regering in vaccinatiecampagne'

© PhotoNews
| David Leisterh, voorzitter van de Brusselse MR.

Brussels MR-voorzitter David Leisterh heeft de Brusselse regering opnieuw verweten te laat in actie te zijn gekomen bij de slabakkende vaccinatiecampagne. "De economie is daar het slachtoffer van."

"Onvoldoende premies, mislukte opleving van het toerisme, falen van vaccinatie ... Het is een beetje Berezina op alle niveaus", hekelde David Leisterh woensdagmiddag.

Eerder benadrukte het liberale parlementslid Clémentine Barzin, in de Commissie Economische Zaken van het Brussels parlement, de nieuwe verschillen die tussen de gewesten zijn ontstaan ​​en die Brussel opnieuw bestraffen "als gevolg van het falen van de Brusselse regering inzake vaccinatie". Volgens haar ontneemt de opheffing van de Covid-beperkingen buiten Brussel sinds 1 september de Brusselse horeca de mogelijkheid om het aantal mensen aan tafel te vergroten, meer klanten te verwelkomen, aan de bar te bedienen en open te blijven tot na 1u.

Ze betreurt dat deze beperking niet lijkt te zijn overeengekomen met de vertegenwoordigers van de horeca, die "volledig de dupe worden van het falen van het in Brussel gevoerde vaccinatiebeleid, ondanks de vele alarmsignalen van de afgelopen maand".

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?