MR wil overleg met minstens helft van betrokken bewoners over Good Move

© BRUZZ

De Brusselse MR wil dat de gemeenten overleggen met minstens de helft van de wijkbewoners waar een Good Move-circulatieplan wordt uitgevoerd. Als er geen meerderheid achter het voorgestelde circulatieplan staat, wil de partij dat het plan gewijzigd wordt.

"Concreet betekent dit dat 50 procent van de bevolking die door het mobiliteitsplan wordt getroffen, moet worden geraadpleegd en dat de helft van de kiezers het project moet steunen. Als het plan die steun niet heeft, moet het gewijzigd worden," zeggen de voorzitter van de MR-regioraad, David Leisterh, en de voorzitter van de Mobiliteitscommissie van het Brusselse parlement, Anne-Charlotte d'Ursel (MR).

De liberalen betreuren dat het Good Move-mobiliteitsplan in sommige wijken is "opgelegd door de groenen". Volgens hen is de Brusselse MR voorstander van een "verandering van de mobiliteit om de luchtkwaliteit te verbeteren, de wijken rustiger te maken, de stad op te fleuren en de winkels te ondersteunen". De MR verdedigt volgens hen ontwikkelingen die daarmee rekening houden en wil ze geen aanpak die "alles aan de auto overlaat".

De partij zal in de betrokken gemeenten moties indienen om een objectief kader voor zo'n overleg vast te stellen. Als het voorstel wordt aangenomen, moet er overleg zijn met de helft van de betrokken wijkbewoners. De helft van de kiezers moet het project ook steunen. Indien die drempel niet gehaald wordt, wil de MR dat het voorstel gewijzigd wordt.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?