Nawal Ben Hamou (PS), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen (gedelegeerd door Rudi Vervoort)

| Nawal Ben Hamou (PS), staatssecretaris van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, belast met Huisvesting en Gelijke Kansen (gedelegeerd door Rudi Vervoort.)

Onderzoekscommissie naar uitbetaling Brusselse huurtoelage ook plenair weggestemd

© Belga
16/07/2022

De plenaire vergadering van het Brussels Parlement heeft vrijdag de voorstellen voor de oprichting van een parlementaire onderzoekscommissie naar de uitbetaling van de huurtoelage weggestemd.

De voorstellen werden eerder al in commissie verworpen door de meerderheid. Het dossier van de uitbetaling van de Brusselse huurtoelage zorgt al maanden voor verhitte discussies in het Brussels Parlement. Het oorspronkelijke stelsel van huurtoelagen - bedoeld om mensen die op een wachtlijst voor een sociale woning staan tijdelijk te ondersteunen - was te ingewikkeld en te log zodat er nauwelijks mensen beroep op deden.

Staatssecretaris voor Huisvesting Nawal Ben Hamou besloot het geweer van schouder te veranderen, maar de uitrol van het nieuwe systeem verliep verre van vlekkeloos, door de COVID-crisis, informaticaproblemen en problemen rond de uitwisseling van de nodige gegevens met de federale overheid door de Europese gegevensbeschermingsregelgeving.

Voor N-VA zijn er ook vermoedens van wanbeheer bij Brussels Huisvesting. "Het is dan ook absoluut noodzakelijk dat de werking van de administratie grondig geanalyseerd wordt. Een louter interne audit volstaat hiervoor niet, want zelfs kritische audits uit 2017 blijven zonder antwoord," vond Mathias Vanden Borre, die ook nog vragen blijft hebben over de inschakeling van consultant Deloitte.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni