| Laurette Onkelinx (PS) is bereid om een rol te spelen tijdens de federale formatieronde. Daarmee gaat ze in op de vraag van haar voorzitter Elio Di Rupo om zich beschikbaar te houden.

Onkelinx: 'Als Francken het land moet verbinden, dan pas ik'

© Belga
05/10/2019

In een weekendinterview met De Morgen sneert Laurette Onkelinx (PS) naar N-VA-Kamerlid Theo Francken. "Als die man het land moet verbinden, dan pas ik", aldus Onkelinx.

In het gesprek komt ze terug op een uitspraak in 2014 die ze deed over Francken, en 'le bruit des bottes' die met hem de Kamer binnentrad, een verwijzing naar de Tweede Wereldoorlog. "Dat geluid is door zijn tweets en zijn voorstellen oorverdovend geworden. Als die man het land moet verbinden, dan pas ik", zegt ze.

'Zal tijdens federale onderhandelingen helpen waar nodig'

Onkelinx zegt nog zich zorgen te maken over 'de aanvaarding van en de poreusheid tegenover het extreemrechtse gedachtengoed van het Vlaams Belang', wat zich heeft geïntegreerd in de Vlaamse regeercultuur.

Nog in het interview zegt Onkelinx dat door Elio Di Rupo (PS) en Paul Magnette (PS) is gevraagd of ze beschikbaar is bij eventuele federale onderhandelingen. "Uiteraard heb ik ja gezegd. Als ze mijn hulp nodig hebben, zal ik klaarstaan".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Politiek , Laurette Onkelinx , federale formatie , PS , Theo Francken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni