20181029 Catherine Moureaux (PS) nieuwe burgemeester in Sint-Jans-Molenbeek

| Catherine Moureaux (PS), burgemeester in Sint-Jans-Molenbeek.

Ophef in Molenbeek over salaris medewerkster Moureaux

JP
© BRUZZ
23/09/2019

De burgemeester van Molenbeek, Catherine Moureaux (PS), heeft een nieuwe medewerkster aangeworven. Sylvie Lahy zal de burgemeester adviseren op vlak van veiligheid en preventie. Haar salaris kan in de A7-functieschaal oplopen tot 7.000 euro bruto per maand. "Dit heb ik nog nooit gezien," zegt Karim Majoros (Ecolo) vanuit de oppositiebanken.

Sylvie Lahy, adviseur van burgemeester Catherine Moureaux voor veiligheid en preventie

| Sylvie Lahy, de nieuwe adviseur van Molenbeeks burgemeester Catherine Moureaux (PS) voor veiligheid en preventie.

Sylvie Lahy was eerder kabinetschef bij voormalig burgemeester van Molenbeek Philippe Moureaux (PS) en minister-president Rudi-Vervoort (PS). Ook deed ze al ervaring op in de Molenbeekse administratie. Nu heeft de burgemeester van Molenbeek haar aangeworven als raadgever op vlak van veiligheid en preventie. Dat schrijft La Capitale en bevestigt de woordvoerder van de burgemeester aan BRUZZ.

Ze zal daarvoor een salaris ontvangen in de categorie A7, wat volgens de informatie van Selor, het selectiebureau van de overheid, neerkomt op een bedrag tussen ruim 4.500 euro (bij iemand zonder enige anciënniteit) en ruim 7.000 euro per maand. Aangezien Lahy al heel wat ervaring heeft, zal haar salaris eerder in de richting van het tweede bedrag neigen.

En daar struikelt Karim Majoros (Ecolo) uit de oppositie over. "Tot nu toe heb ik nog nooit gezien dat iemand in die functiecategorie wordt ingedeeld. Meestal verdienen kabinetsmedewerkers een loon binnen de categorie A4, soms A5 of A6." Hij betreurt dat de benoeming niet in de gemeenteraad is besproken. "Er is geen transparantie."

'Strategische functie'

In zijn geschreven vraag vraagt Majoros om opheldering over de benoeming. Tegelijkertijd vraagt hij ook een inventarisatie van alle loonschalen van het volledige kabinet van Moureaux, om zo de vergelijking te kunnen maken met de situatie in 2018, voordat Moureaux burgemeester werd.

In totaal geeft het kabinet van Moureaux niet meer uit dan het kabinet van Schepmans, benadrukt de woordvoerder van Moureaux. Bovendien is het een belangrijke functie. "Lahy heeft veel ervaring, en ze heeft een strategische functie, waarbij ze in nauw contact staat met de korpschef en de preventie-ambtenaar. We hebben veel werk in Molenbeek op dat vlak."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Politiek , Catherine Moureaux , Karim Majoros , Sylvie Lahy

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni