Pierre Kompany (CDH), burgemeester van Ganshoren

| Pierre Kompany (CDH), burgemeester van Ganshoren.

Pierre Kompany is verhuisd naar Anderlecht en neemt ontslag uit gemeenteraad Ganshoren

KVDP
© BRUZZ
06/09/2023
Updated: 07/09/2023 12.47u

Ruim een jaar nadat Pierre Kompany zijn burgemeesterssjerp heeft doorgegeven, neemt hij nu ook ontslag uit de gemeenteraad van Ganshoren. De reden is omdat hij is verhuisd naar Anderlecht, laat zijn medewerker weten. Volgende week wordt zijn ontslag bekrachtigd op de gemeenteraad.

Kompany (ProGanshoren) was van 2006 tot 2012 schepen in Ganshoren. In 2018 raakte hij verkozen als burgemeester. Een primeur, want nog nooit was een zwarte man of vrouw burgemeester geweest in België. Zoals hij aan het begin van zijn mandaat had aangekondigd gaf hij de sjerp in mei vorig jaar door aan Jean-Paul Van Laethem.

Nu staat ook zijn ontslag uit de gemeenteraad op de agenda. Op de volgende zitting van 14 september moet Kompany's ontslag bekrachtigd worden. De 75-jarige oud-burgemeester van Ganshoren neemt ontslag, omdat hij verhuisd is naar Anderlecht.

Eerder deze maand richtte hij de stichting Fondation Pierre Kompany op. Met die organisatie wil hij strijden tegen racisme en de klimaatopwarming, en jongeren aansporen om aan sport te doen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni