Het Beursgebouw op het Beursplein

| Het Beursgebouw op het Beursplein.

Renovatie Beurs kost al 34,5 miljoen euro

EC
© BRUZZ
23/09/2019

Het prijskaartje van de restauratie van het Beursgebouw blijft oplopen. Het schepencollege van Stad Brussel maakt nu bijna 34,5 miljoen euro vrij voor de herbestemming van het gebouw tot biermuseum. Oorspronkelijk was dat budget op 20 miljoen euro geraamd.

De renovatie van het Beursgebouw staat al acht jaar op de agenda van de gemeenteraad, maar volgens de huidige raming kosten de werken 34.492.680 euro. Dat bedrag keurde de Brusselse gemeenteraad maandagavond goed. Bij de aanstelling van architectenbureau Robbrecht & Daem ging het nog over 20 miljoen euro aan publieke middelen. De plannen omvatten de herbestemming van het gebouw tot een biermuseum en een publieke galerij.

“Het budget is altijd op 30 miljoen euro geraamd, dat verzeker ik u”, zei burgemeester Philippe Close (PS) daarover in de gemeenteraad maandagavond. “Ik ben nog altijd zeer trots op het project. Natuurlijk kost dat veel geld, maar als stad hebben we soms symbolische, ambitieuze projecten nodig.”

Vanuit de N-VA en MR kwamen er vragen over de deadlines in het project. Zij wilden weten hoe het gemeentebestuur zou verzekeren dat de kosten niet blijven oplopen en dat de werken niet worden uitgesteld. Burgemeester Close antwoordde dat de Europese Unie al bijkomende steun van 7 miljoen euro heeft gegeven en dat hij nog altijd in 2020 hoopt te kunnen beginnen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Beursgebouw, biermuseum

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni