Roméo Elvis spreekt zich uit tegen Francken

© Photonews
| "Neem aub de tijd om je goed te informeren", roept de Brusselse rapper op.

Het Brusselse rapfenomeen Roméo Elvis roept op zijn Instagrampagina op om niet op Theo Francken (N-VA) te stemmen in 2019.

“Je kan geen mensen opsluiten, seksistische en debiele verklaringen doen op Facebook (en die daarna wissen), families in nood terugsturen, homofobe verklaringen doen, (…) en je tegelijk als staatsman voordoen zonder slecht karma aan te trekken”, schrijft de bekende Brusselse rapper op zijn Instagrampagina. Die telt ruim 485.000 fans.

De artiest publiceerde zijn post na een omstreden tweet van Francken over mannen in lingerie vorige week.

Theo Francken
© Kevin Van den Panhuyzen
| Theo Francken

“Aan de Belgen van 18+ die deze post lezen: neem aub de tijd om jullie te informeren en kies bewust in 2019. We kunnen dit mooie land niet aan dergelijke mensen overlaten.”

Roméo Elvis verspreidde zijn post, die ruim 40.000 keer geliket werd, in het Frans. Het afgelopen jaar bleek dat staatssecretaris Theo Francken ook in Brussel en Wallonië erg populair is. In opiniepeilingen snelde de N-VA in Brussel zelfs het CDH voorbij.

Of Franstaligen in 2019 op Francken zullen kunnen stemmen is overigens nog de vraag. Het is onwaarschijnlijk dat de NVA’er op de Brusselse gewestlijst zal kandideren. Federaal komt de staatssecretaris wellicht niet op in de kieskring Brussel. En mocht Francken Europees opkomen, dan moeten kiezers in Brussel eerst voor de Nederlandstalige taalrol kiezen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?