Conner Rousseau, voorzitter van Vooruit, in het Vlaams parlement.

Rousseau heeft geen probleem met Brusselse onderzoekscommissie UberFiles

© Belga
13/07/2022

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft er geen probleem mee dat het Brusselse parlement een onderzoekscommissie over de UberFiles zou oprichten. "Ik denk dat men in Brussel op dit moment andere problemen heeft dan of er een Uber rondrijdt of niet, maar als men dit prioriteit vindt, dan moet men dat maar onderzoeken," reageerde hij in het VRT-radioprogramma De Ochtend.

De voorbije dagen bleek dat in het Brusselse parlement een meerderheid voorhanden lijkt om een onderzoekscommissie over Uber op te richten. Gelekte documenten over het gelobby van de alternatieve taxidienst suggereren dat huidig staatssecretaris Pascal Smet (one.Brussels-Vooruit) in de vorige legislatuur als minister van Mobiliteit een spilfiguur was voor Uber om de Brusselse taximarkt open te breken.

"Ik zie eigenlijk geen probleem. Pascal Smet heeft al vragen gehad in het Brusselse parlement en is altijd transparant en open geweest en hij zal dat ook blijven. Ik heb de indruk dat hij stevig in zijn schoenen staat," reageerde Rousseau, die onderstreepte dat Smet voor "duidelijke regels voor Uber" heeft gezorgd.

Uber Files in Brussel

De wereldwijde onthullingen over techbedrijf Uber tonen aan dat Brussel een belangrijke stad was in de uitbouw van hun nieuwe taxistrategie én dat sommige politici nauwe banden hadden met lobbyisten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni