Schaarbeek speelt bal terug naar Francken over aanpak migratie

© PhotoNews
| Clerfayt bijt van zich af: "Francken en de N-VA zijn sterk in tweets, maar zwak op het terrein. Ze provoceren graag, laten de problemen zich opstapelen en buiten die dan uit"

In een interview met de VRT legde staatssecretaris Theo Francken vrijdagochtend de verantwoordelijkheid voor de situatie aan het Noordstation openlijk bij de burgemeesters van Schaarbeek en Brussel. Philippe Close (PS) wil niet reageren, maar zijn Schaarbeekse evenknie doet dat wel. "Beledigend en complete nonsens", reageert Bernard Clerfayt (Défi) in een persbericht.

“Van in het begin trekken wij al aan de alarmbel bij de federale regering, die zich van den domme houdt. Al onze voorstellen zijn verworpen. Onze enige gesprekspartners in dit dossier zijn de ngo’s die een formidabel werk leveren”, zegt Clerfayt.

"Antwoorden op dit soort uitspraken verleent geloofwaardigheid aan niet-constructieve aankondigingspolitiek", voegt hij toe. Maar Clerfayt wil er toch aan herinneren “dat het de spoorwegpolitie is die orde moet houden in het Noordstation en de onmiddellijke omgeving ervan. Die hangt rechtstreeks af van binnenlandminister Jan Jambon (N-VA), die hen eerder in de treinen en langs snelwegparkings inzet. Het valt te betreuren dat hij Brussel zo moedwillig in de kou laat staan.”

“De politiezone Brussel-Noord waakt over de orde om en rond het station en de rest van de politiezone”, stelt Schaarbeek. “Na politie-interventies in september in de Noordwijk bleek trouwens dat de Dienst Vreemdelingenzaken maar 20 dossiers per dag kon verwerken. Daarom zijn die acties opgeschort en konden de migranten niet administratief opgevolgd worden door de diensten van meneer Francken.”

“Francken en de N-VA zijn sterk in tweets, maar zwak op het terrein. Ze provoceren graag, laten de problemen zich opstapelen en buiten die dan uit”, haalt Clerfayt zwaar uit. “Ze hebben een simplistische visie op de trieste realiteit van de situatie aan het Noordstation.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?