Sint-Gillis: Carlo Luyckx verlaat schepencollege na 'eliminatie uit nieuw bestuur'

© Bart Dewaele

Huidig schepen van onder meer Cultuur en Mobiliteit Carlo Luyckx (PS) zal niet meer in het volgende schepencollege zetelen. "Ik zet mijn inspanningen voor de gemeente verder buiten een politiek mandaat."

De 65-jarige Luyckx werd voor het eerst verkozen in de gemeenteraad in 1995. Sinds 2000 maakt hij ook deel uit van het schepencollege in Sint-Gillis. Op 14 oktober dit jaar kreeg hij 943 voorkeursstemmen - op de lijst van burgemeester Picqué deden alleen Picqué zelf, Cathy Marcus en Jean Spinette het beter - maar toch zal hij geen deel meer uitmaken van het volgende college.

“Ondanks mijn eervolle score, heeft het lokaal comité verkozen om me uit het schepencollege te verwijderen”, zei Luyckx tijdens de laatste gemeenteraad, waarop hij zijn ontslag aankondigde. “Ik wens diegene die een plek krijgt in het college dankzij mijn uitsluiting veel succes.”

Luyckx verlaat ook de gemeenteraad. “Ik zet mijn inspanningen voor het verbeteren van de levensomstandigheden van mijn medeburgers verder buiten een politiek mandaat.”

Ook aftredend schepen Saïd Ahruil (476 stemmen) is er overigens niet meer bij. Thierry Van Campenhout (534 stemmen) dan weer wel.

Willem Stevens (SP.A), die nu al schepen is, blijft dat ook. "Ik ben dan ook de vertegenwoordiger van de samenwerking met SP.A op de lijst en dat vond het uitgebreide PS-bureau dat over de schepenen stemde belangrijk", vertelt Stevens, die 377 stemmen haalde, aan BRUZZ.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?