| Sophie in 't Veld zat twintig jaar in het Europees Parlement voor het links-liberale D66, nu is ze lijsttrekker van Volt België.

Sophie in 't Veld verkozen tot lijsttrekker van Volt België voor de Europese Verkiezingen

JP
© BRUZZ
28/10/2023

Sophie in 't Veld is verkozen tot lijsttrekker van Volt België voor de Europese Verkiezingen op de Nederlandstalige lijst. De verkiezing vond plaats op het congres van Volt België in Brussel.

Volt België is de Belgische tak van de pan-Europese partij Volt die in dertig landen in Europa actief is. De partij zal naast Europees ook federaal en regionaal meedoen met een progressieve, vrijzinnige, groene en bovenal pro-Europese koers.

Sophie in ‘t Veld woont sinds 1994 in Brussel en van 2004 tot 2023 Europarlementslid voor het links-liberale D66. Begin oktober raakte bekend dat ze kiest voor Volt België. "De partij was zogezegd nog pro-Europees, maar in realiteit kregen nationale overwegingen altijd voorrang," zei ze daarover in een interview met BRUZZ.

"Volt is nog klein, maar er liggen volop kansen," zegt In 't Veld bij de start van haar lijsttrekkerschap. "Teleurstelling met de gevestigde partijen drijft kiezers naar de flanken. Sommige partijen denken dat ze daarom ook richting de extremen moeten bewegen. Het centrum brokkelt daarom af en er ontstaat juist daar ruimte voor een fris alternatief. Dat is Volt bij uitstek."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni