Stuurgroep verplichte inburgering Brussel vergadert midden mei voor het eerst

© PhotoNews
| Eedaflegging van Annabel Tavernier (N-VA) in het Vlaams Parlement op 18 juni 2019.

De stuurgroep rond de verplichte inburgering in het Brussels Gewest, die op 30 maart voor het eerst zou bijeenkomen, vergadert midden mei voor het eerst. Dat vernam Vlaams parlementslid Annabel Tavernier (N-VA) van Vlaams minister van Inburgering Bart Somers (Open Vld).

In Vlaanderen bestaat al jaren een verplicht inburgeringstraject voor nieuwkomers. Eind vorige legislatuur besliste het Brussels Gewest de inburgering ook verplicht te maken vanaf 1 januari 2020. Omdat het om een gemeenschapsbevoegdheid gaat, werd een samenwerkingsakkoord afgesloten tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Franse Gemeenschapscommissie (Cocof) en de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC), waarin de oprichting van een stuurgroep voorzien werd.

Die stuurgroep zou op 30 maart voor het eerst samenkomen, maar die vergadering werd door de coronamaatregelen uitgesteld. Minister Somers kondigde nu in antwoord op een schriftelijke vraag van Tavernier dat de stuurgroep midden mei voor het eerst zou bijeenkomen. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de betrokken administraties van de Vlaamse Gemeenschap, Cocof en GGC, en vertegenwoordigers van het kabinet-Somers en het kabinet van Brussels minister Alain Maron.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?