Sven Gatz blijft in Vlaamse regering enkel bevoegd voor Brussel

Sven Gatz reageert op zijn overstap: "Ik kies voor een positief stadsproject"

Sven Gatz, tot zonet Vlaams viceminister-president, zal het in de toekomst met minder bevoegdheden moeten stellen in Vlaanderen. Hij was onder meer bevoegd voor Cultuur, Jeugd en Media, en het beleidsveld coördinatie Brussel. Hij behoudt enkel Brussel als bevoegdheid.

Gatz blijft Vlaams minister voor Brussel, maar moet dus wel de rest van zijn takenpakket afstaan. Lydia Peeters zal zijn andere bevoegdheden overnemen. Dit zal ze doen totdat de nieuwe Vlaamse regering gevormd wordt. Sven Gatz blijft dus wel verantwoordelijk voor Brusselse Aangelegenheden. Dit komt omdat deze Vlaamse ministerpost ingevuld moet worden door een 'Brusselaar'. Hij geeft wel te kennen dat hij zich niet zal laten vergoeden voor deze functie.

Het nieuws komt er vlak na de eedaflegging van de nieuwe Brusselse regering. Hierin zal Gatz zetelen als minister van Financiën en Begroting, en Meertaligheid.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?