Vaccinatiestrategie blijft dezelfde na interministerieel overleg

© Belgaimage
| Alain Maron, bevoegd minister voor Gezondheid voor het Brussels gewest.

De vaccinatiestrategie wordt niet gewijzigd. Dat is woensdag rond de middag vernomen na een nieuwe vergadering van de interministeriële conferentie Volksgezondheid. Brussels minister Alain Maron (Ecolo) wil bij BRUZZ nog niet afzonderlijk reageren.

De afgelopen dagen gingen stemmen op om de strategie te herzien wegens operationele problemen bij het verzamelen van patiëntgegevens. Zo bleek dinsdag dat de meerderheid van de zorgverleners in Brussel nog niet ingaat op de uitnodiging om zich te laten vaccineren. Mogelijk ligt dat aan een fout bij het versturen van de uitnodigingen.

Volgens Bel-RTL wilden verschillende ministers van Volksgezondheid zich meer concentreren op de vaccinatie van ouderen, per leeftijdsgroep, om sneller te kunnen vaccineren. In Vlaanderen stelde minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) dinsdag de vaccinatieplanning al bij: alle 65-plussers komen pas vanaf 22 maart aan de beurt. Dat is later dan verwacht, maar komt door leveringsproblemen bij de vaccinproducenten. Vanuit Brussel wil bevoegd minister Alain Maron (Ecolo) daar nog geen uitspraken over doen.

"De vaccinatiestrategie zal niet worden gewijzigd in België", is het enige dat zijn woordvoerder Nicholas Elles aan BRUZZ laat weten. Dat had het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke meteen na het overleg al bekend gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?