De abdij van Ter Kameren in Elsene

| De abdij van Ter Kameren in Elsene.

Na een jaar onderhandelen is de kogel door de kerk. De Fédération Wallonie-Bruxelles koopt het deel van de abdij Ter Kameren dat nog in het bezit is van de dienst Defensie voor een bedrag tussen zeven en veertien miljoen euro. Het Nationaal Geografisch Instituut (NGI), dat er momenteel huist, moet voor 16 maart verhuizen.

De Fédération Wallonie-Bruxelles heeft eindelijk, na een jaar onderhandelen, een akkoord bereikt met de dienst Defensie, eigenaar van tweederde van de site. De verkoopakte wordt ten laatste eind maart ondertekend, en zo moet ook het Nationaal Geografisch Instituut noodgedwongen en ten laatste tegen 16 maart, uit de abdij verhuizen.

De aankoop van de abdij is een strategische zet van de Fédération Wallonie-Bruxelles. De site zal namelijk gebruikt worden als uitvalsbasis voor de verschillenden afdelingen van de Franstalige hogeschool La Cambre, die er reeds (deels) gevestigd is.

NGI verhuist

"De verschillende betrokken partijen hebben een akkoord bereikt, maar over de onderhandelde prijs wensen we vooralsnog geen verdere details vrij te geven," zegt Xavier Gonzalez, woordvoerder van minister Frédéric Daerden (PS), belast met de vastgoedportefeuille, in de krant Le Soir. Gonzalez situeert de prijs wel "tussen de zeven en veertien miljoen euro".

Deze nieuwe deal houdt ook in dat het Nationaal Geografisch Instituut, die er momenteel huist, zal moeten vertrekken. Nog volgens Le Soir verhuist het instituut in de tweede helft van maart naar de lokalen van de Koninklijke Militaire School (KMS) in het Jubelpark.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Politiek , abdij ter kameren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni