| Volgens de kerkfabriek zorgt de guinguette in de Abdij van Ter Kameren voor te veel overlast.

Kerkfabriek wil zomerbar in Abdij van Ter Kameren weer op oude standplaats

GR
© BRUZZ
15/06/2020

Binnenkort gaan de zomerbars van Brussel Leefmilieu, beter gekend als de ‘guinguettes’, in de Brusselse parken opnieuw open. Dat geldt ook voor die in de Abdij van Ter Kameren in Elsene. Al is er vanuit de kerkfabriek, die instaat voor het beheer van religieuze gebouwen, wel de vraag om de pop-up herberg weer op te bouwen op zijn oude standplaats aan de ingang van de abdij.

In april dienden een aantal buurtbewoners al een verzoekschrift in bij de gemeente Elsene met bezwaren over de heropbouw van de guinguette in de Abdij van Ter Kameren. Ook de kerkfabriek, dat instaat voor het beheer van de abdij, wil niet langer dat de zomerbar wordt opgebouwd op de parking naast de kerk. Dat zorgt volgens de organisatie die instaat met het beheer van de religieuze gebouwen voor te veel overlast.

‘Nadenken over masterplan’

“We vinden zomerbars een leuk concept. Ze helpen de sociale banden versterken. Maar de abdij blijft in de eerste plaats een oord van gebed. Uit eerdere ervaringen weten we dat de guinguette veel lawaai en onaangename geuren met zich meebrengt. Dat is onder andere nefast voor de koorrepetities die erdoor verstoord raken. Daarom hadden wij de zomerbar graag weer op zijn oude standplaats gezien, op het grasveld aan de ingang van de abdij,” zo staat te lezen op de website van La Capitale.

Gemeenteraadslid Kathrine Jacobs van de lokale politieke lijst ‘Objectif XL’ roept in een reactie op tot dialoog. “Het is noodzakelijk om een vergelijk te vinden tussen de verschillende gebruikers van de site. De discussie over de guinguette kan ook het startpunt zijn om de krijtlijnen uit te tekenen van een groot masterplan voor de omgeving.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , zomerbar , guinguettes , Abdij van Ter Kameren , kerkfabriek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni