Vervoort over omstreden kabinetschef: 'Keert niet terug naar advocatuur'

© PhotoNews
| Minister-president Rudi Vervoort (PS).

De adjunct-kabinetschef van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), Monique Kestemont, werkte eerder als advocaat voor projectontwikkelaars. Oppositieleden vrezen belangenvermenging. "Maar Kestemont zal na de verkiezingen niet terugkeren naar de privésector", zegt Vervoort woensdag in het parlement.

Adjunct-kabinetschef Monique Kestemont is bevoegd voor territoriale ontwikkeling bij Vervoort. Maar net op dat onderwerp werkte ze jarenlang als advocaat, onder meer voor de projectontwikkelaar van Thurn & Taxis.

De oppositie van Ecolo-Groen waarschuwt voor belangenvermenging. Arnaud Verstraete (Groen) vreesde eerder al dat Kestemont na de verkiezingen van 2019 opnieuw naar de advocatuur terugkeert. Niet illegaal, wel omstreden, want Kestemont zou ondertussen ongetwijfeld strategische kennis opdoen bij het kabinet-Vervoort.

Maar dat gaat dus niet gebeuren, verzekert Rudi Vervoort (PS) in de commissie Territoriale ontwikkeling van het Brussels Parlement. “De medewerker in kwestie zal niet terugkeren naar de advocatuur,” zegt Vervoort, als antwoord op een parlementaire vraag van Alain Maron (Ecolo).

“Bovendien is een dergelijke functie wettelijk combineerbaar met het beroep van advocaat,” zegt Vervoort nog. “Ik zie het probleem niet.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?