Vlaams Belang wil mindervaliden vrijstellen van lage-emissiezone

© bruzz
| Alle Brusselaars met een gehandicaptenkaart moeten automatisch een vrijstelling krijgen voor een periode van vier jaar, zegt het Vlaams Belang.

De Brusselse lage-emissiezone is voor sommigen bijzonder asociaal. Dat zegt Brussels fractievoorzitter Dominiek Lootens (Vlaams Belang). "Oudere mensen of personen met een handicap zijn er het slachtoffer van. Ze rijden vaak in oudere wagens en hebben niet de mogelijkheid om een nieuwer model aan te schaffen."

Mindervalide Brusselaars doen volgens het Vlaams Belang hun beklag over de invoering van de lage-emissiezone (LEZ). “Voor velen onder hen is hun voertuig een onmisbaar instrument in hun dagelijkse leven en een zeer belangrijk hulpmiddel bij hun zelfredzaamheid. Voor heel wat mindervaliden is het openbaar vervoer vaak geen optie, en is de aankoop van een nieuw voertuig een te hoge kost," klinkt het bij het Vlaams Belang.

Op dit moment mogen personen met een gehandicaptenkaart die in een aangepast voertuig rijden een afwijkingsaanvraag indienen. Op die manier krijgen ze een vrijstelling en mogen ze wél met hun oude auto door de stad rijden. Mindervaliden die over een gehandicaptenkaart beschikken, maar verder met een ‘normaal’ voertuig rijden kunnen geen aanspraak doen op die uitzondering.

Dat is onrechtvaardig, oordeelt het Vlaams Belang. De partij zal daarom in het Brussels Parlement voorstellen om alle Brusselaars met een gehandicaptenkaart automatisch een vrijstelling te verlenen voor een periode van vier jaar. Dat geeft ouderen met een beperkte mobiliteit en personen met een handicap de tijd om te sparen voor een nieuwe auto.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?