Vorst gaat 2020 in zonder begroting

© Magali Plovie
| Het schepencollege van burgemeester Stéphane Roberti.

Voor het derde jaar op rij krijgt de gemeente Vorst zijn begroting niet tijdig rond. Op de laatste gemeenteraad legde het schepencollege de kostenraming voor 2020 niet voor. Verwacht wordt dat die er in februari volgend jaar wel zal zijn.

De Vorstenaar moest voor zijn begroting anno 2019 wachten tot in juni, wanneer het jaar dus al bijna halfweg was. De oefening van meerderheidspartijen Ecolo-Groen en PS-SP.A voor het budget in 2020 kondigde zich toen al aan als een moeilijke opgave. Zoals verwacht moet de gemeente zich begin volgend jaar opnieuw beroepen op voorlopige twaalfden.

Dat heeft op zich wel aanzienlijke gevolgen, want daardoor kan Vorst voorlopig geen investeringen doen. Zelfs met het openen van kinderdagverblijven of scholen moet worden gewacht. “In februari zal de begroting wel rond zijn”, zegt schepen van Financiën Ahmed Ouartassi (PS).

Derde jaar op rij

Oppositiepartijen MR en Défi ergeren zich aan de budgettaire problemen van het Vorstse schepencollege. “Dit is nu al het derde jaar op rij. Het wordt stilaan de norm in Vorst”, aldus MR-fractieleider Cédric Pierre-De Permentier. “En zeggen dat Ecolo zich voorstelde als goede vader die ‘good governance’ zou implementeren”, siste een cynische Marc Loewenstein (Défi).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?