Het Emaillerieproject gelegen in Verheydenstraat in Molenbeek

130 nieuwe sociale woningen in Molenbeek en Vorst

SG
© BRUZZ
22/12/2019

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) heeft in één maand tijd groen licht gegeven voor drie verschillende woonprojecten. Dat weet La Capitale. Het doel is om de lange wachttijden voor sociale woningen te verminderen.

Het gaat om 3 nieuwe renovatieprojecten, goed voor ruim 130 nieuwe sociale woningen: Emaillerie, Dries/Libris en Les Sources.

Het Emaillerieproject gelegen in Verheydenstraat in Molenbeek zal 38 sociale woningen, 40 parkeerplaatsen en 39 kelders tellen. Zachte mobiliteit wordt in de schijnwerpers gezet door de aanwezigheid van 52 fietsenstallingen. De woningen zouden helemaal gerenoveerd moeten zijn in 2020.

Bij het tweede project, Dries/Libris, gaat het om 53 sociale woningen in twee gebouwen in de Driesstraat in Vorst. Ook daar zijn 59 parkeerplaatsen en 62 fietsenstallingen gepland voor huurders. Deze werken worden afgerond in 2021.

Ten slotte zal het Les Sources-project in de Deltastraat, ook nog in Vorst, 39 sociale wooneenheden bevatten. Daar zijn evenveel parkings voor de toekomstige huurders voorzien, alsook 42 fietsenstallingen. Deze werken zullen pas in 2022 worden afgerond.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Vorst , Samenleving , sociale woningen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni