'Wanbeheer' bij Brussels Neo-winkelcomplex

NEO Mall of Europe BRUZZ ACTUA 1585
© KCAP Architects & planners
| Neo omvat een shoppingcenter van 72.000 vierkante meter, horeca, een bioscoop, een binnen- en buitenpretpark, 590 woningen, kantoren, een bejaardentehuis, twee crèches en een grote ondergrondse parking.

Het Rekenhof hekelt wanbeheer bij de Brusselse vennootschap NEO. Die vennootschap is opgericht voor de ontwikkeling van de Heizel-site en de bouw van een winkelcomplex.

Het beheer was en is in handen van PS-toppers, zoals de Brusselse burgemeester Philippe Close en de ex-kabinetschef van de voormalige Brusselse minister-president Charles Picqué, die twee kredietkaarten kreeg. Ze maakten er een boeltje van, stelt het Rekenhof in een nieuw rapport. Dat schrijft De Tijd.

De krant schrijft dat het Rekenhof ook wanbeheer vaststelde bij het Brusselse Parkeeragentschap. Opmerkelijk daarbij is een access fee van 4 miljoen euro die betaald is voor parkeerplaatsen onder parking C van de Heizel, waar het Eurostadion moet verrijzen, maar waarvoor geen verantwoordingsstukken zijn.

Eerder merkte het Rekenhof al op grote schaal onregelmatigheden op bij de Brusselse brandweer en Net Brussel, het afvalbedrijf van het Brussels Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?