Werkgroep moet lot van Brusselse CDH bepalen

© PhotoNews
| Brussels kopstuk Céline Fremault (CDH).

Het partijbureau van CDH heeft een werkgroep samengesteld om de malaise van de Franstalige christendemocraten in Brussel op te lossen. De CDH wordt niet als fractie erkend in het Brussels Parlement.

Een erkende fractie heeft stemrecht in de commissies en kan ook op meer budget, personeel en kantoren rekenen. Maar daarvoor moet een partij één tiende van de zetels halen, of 7 leden. CDH heeft er maar 6. Ter info: aan Nederlandstalige kant volstaat één zetel.

CDH-kopstuk Céline Fremault wilde niet weten van een technische fractie met bijvoorbeeld DierAnimal. Ze viel dan maar het parlementsreglement aan, met een officiële vraag tot wijziging van de regel. Om de Brusselse afdeling te helpen uit de malaise stelde het partijbureau maandag ook een werkgroep aan, zo vernam de krant Le Soir.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?