| De bouw van het nieuwe kotengebouw zou klaar moeten zijn in de loop van het academiejaar 2022-2023.

Projectontwikkelaar Unibricks start vandaag met de bouw van een complex met 119 koten in de Kanaalzone, vlak bij het Zuidstation. De projectontwikkelaar wil daarnaast tegen 2025 zeker 500 extra koten bouwen. Dat zou het tekort in Brussel ten goede moeten komen.

Het kotengebouw bevindt zich in de Moderne Schoolstraat in Anderlecht en zou in de loop van het academiejaar 2022-2023 klaar moeten zijn. Volgens de ontwikkelaar wordt het complex een echte ‘community'. Het gebouw zal over een binnentuin beschikken, net als een fitnessruimte, een gemeenschappelijke wasruimte en een studentencoach die voor begeleiding zorgt. Er zijn verschillende soorten studentenkamers, waaronder ook aangepaste kamers voor personen met een fysieke beperking.

Jaar na jaar neemt het aantal studenten in het Belgische hoger onderwijs toe. Brussel is momenteel de grootste studentenstad in België met 110.000 studenten. Ruim de helft van de studenten die in de hoofdstad les volgen, zit er bovendien ook op kot. Er is dan ook een tekort van ruim 9.000 kwalitatieve koten. De projectontwikkelaar kiest naar eigen zeggen om die reden om projecten in de hoofdstad bij te bouwen.

“We geloven sterk in het gigantische ontwikkelingspotentieel van de hoofdstad en met name van de Kanaalzone. Die ondergaat momenteel een complete metamorfose en wordt helemaal opgewaardeerd”, besluit COO Sander Vermeulen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, studentenkoten, koten, Kanaalzone

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni