39-jarig coronaslachtoffer kwam uit Schaarbeek

© PhotoNews
| Mensen in Brussel dragen mondmaskers uit vrees voor besmetting met het coronavirus (COVID-19.)

Een van de acht slachtoffers die gisteren bezweek aan het coronavirus, is een 39-jarige vader uit Schaarbeek, schrijft Sudpresse. Hij laat z'n vrouw en een baby van vier maanden achter. "Eerder deze week lachte hij nog dat hij het virus misschien had opgelopen," zegt een aangeslagen vriend.

Het is een aangrijpende getuigenis die een vriend van de overleden vader doet aan Sudpresse.

“Ik had hem deze week nog aan de lijn. Hij dacht dat hij een simpele griep had en lachte dat hij corona had. Maar zaterdagochtend had hij zware ademhalingsproblemen en trok hij naar de spoeddiensten. Daar werd vastgesteld dat hij inderdaad corona had en werd hij beademd. Maar dat heeft hem dus niet kunnen redden: mijn vriend is gestorven.”

'Mensen snappen het nog steeds niet'

De vriend getuigt in de Franstalige krant om te wijzen op de gevaren van het virus. “Eerlijk gezegd, veel mensen zijn zich nog steeds niet bewust van de risico’s. Ze vinden het een ver-van-hun-bedshow, een ziekte die ze nooit zal raken. Maar de doden zijn er wel, het zijn niet alleen cijfers die onze overheid elke dag meedeelt. Ze bestaan ook echt," zegt de Schaarbekenaar.

"Ik woon zelf in Schaarbeek en ik kan u zeggen dat de maatregelen absoluut niet gerespecteerd worden. Kinderen spelen hier nog steeds op straat. En niet om te stigmatiseren - ik ben zelf van Marokkaanse origine - maar ik stel vast dat het vooral in deze buurten voorvalt waar mensen niet goed snappen dat ze binnen moeten blijven."

"Eerlijk, als we geen totaal uitgaansverbod installeren, zullen velen hun laars blijven lappen aan de regels.”

De meeste dodelijke slachtoffers van het virus zijn ouder. Van de 75 overleden patiënten in België waren er totnogtoe maar 3 jonger dan 65 jaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?