56-jarige verzorgster in Vorsts rusthuis overlijdt aan gevolgen van corona

© OCMW Vorst
| Verzorgingstehuis Val des Roses in Vorst

Een 56-jarige verzorgster die in het rusthuis Val des Roses werkte, is overleden aan de gevolgen van een besmetting met het coronavirus. Eerder overleden al twee bewoners van het rusthuis, en drie andere personeelsleden testten positief op corona. De directeur van het rusthuis roept op om zo snel mogelijk meer testen beschikbaar te maken.

De 56-jarige mevrouw M. was sinds 2014 verzorgster op een afdeling voor gedesoriënteerde senioren, waar mensen wonen met ziektes zoals dementie. "Het overlijden en de pijn die dat brengt zijn opnieuw een dringende oproep tot het nemen van noodmaatregelen om het verplegend personeel en de bewoners optimaal te beschermen," zegt Stéphane Roberti (Ecolo), burgemeester van Vorst.

In hetzelfde rusthuis, waar in totaal 125 ouderen wonen, werd op 16 maart een bewoner positief getest met het coronavirus. Een dag later overleed hij. Een tweede bewoner overleed begin april. Ook het personeel bleef niet van besmetting bespaard: naast M. zijn er nog drie andere personeelsleden positief getest, waarvan nog één iemand in het ziekenhuis belandde. In het hele rusthuis zijn nu volgens OCMW-voorzitter Nicolas Lonfils 14 bewoners positief getest.

Mogelijk zijn dat er in werkelijkheid meer. Lonfil pleit er dan ook voor om zo snel mogelijk werk te maken van de extra testcapaciteit om zijn personeel en de bewoners beter te beschermen. Ook vraagt hij om extra beschermend materiaal. "Er zijn nog 25 FFP2-maskers over op dit moment. Dat is niet genoeg. We krijgen iedere week nieuwe maskers en beschermende kledij, maar het is nipt. Aan het einde van elke week moeten we heel voorzichtig zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?